Smit ontslaat in week van eigen ontslag ook zakelijk directeur FC Volendam

Smit ontslaat in week van eigen ontslag ook zakelijk directeur FC Volendam

30-11-2023 13:50 Laatste update: 13:53
65

Het bestuur van FC Volendam heeft zakelijk directeur Frans ten Berge op non-actief gesteld. Dat melden diverse media, waaronder de NOS. Het is het zoveelste hoofdstuk in de bestuurscrisis van de Eredivisie-club. 

De Volendam-crisis laaide op toen de rvc het voornemen uitsprak om het bestuur, onder wie ook voorzitter Jan Smit, van de hand te doen. Donderdagavond vind een buitengewone vergadering plaatst. Dan kan die beslissing officieel worden gemaakt. 

Voordat Smit en zijn collega's dus mogelijk zelf moeten vertrekken, gaan ze over tot het ontslag van Ten Berge, die eerder dit jaar juist door Smit werd aangesteld als zakelijk directeur. "Algeheel disfunctioneren op zijn portefeuilles en geen openheid richting de club over zaken die essentieel zijn voor goed bestuur", zo luidt de reden van Volendam, opgetekend door de NOS.

Niet alleen op bestuurlijk vlak verkeert Volendam in zwaar weer. De club staat na dertien speelrondes voorlaatste in de Eredivisie, met evenveel punten als hekkensluiter Vitesse. Komende zaterdacht wacht de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.