Selectie kiest partij in bestuurlijke crisis Volendam: 'Zijn vertrek geen optie'

Selectie kiest partij in bestuurlijke crisis Volendam: 'Zijn vertrek geen optie'

30-11-2023 08:57
97

Coach Matthias Kohler en verdediger Damon Mirani staan vol achter voorzitter Jan Smit in de bestuurlijke crisis bij FC Volendam. De Duitse trainer zegt zelfs dat een vertrek van de geliefde volkszanger voor hem geen optie is, omdat de plannen die met hem zijn gemaakt al uitgevoerd worden.

"Smit is natuurlijk een uithangbord van de club", vertelt Damon Mirani tegenover Hart van Nederland. "Hij heeft hier fantastische dingen gedaan. Ik zou het jammer vinden als Jan weggaat. Hij is een goed persoon en een fijne man. Het is heel zonde als hij weg zou gaan. Ik hoop dat we met de club zo snel mogelijk de goede kant op gaan. Iedereen moet het beste met Volendam voor hebben."

Kohler zou nog wel iets meer dan teleurgesteld zijn bij een vertrek van de voorzitter. "Smit is een inspiratiebron die vrijwillig tijd en geld in de club steekt. Hij wil alleen maar het beste voor de club. Ik vind het ongelofelijk dat dit nu aan de hand is. Dat hij weggaat is geen optie voor mij. Wij zijn verantwoordelijk voor het verder brengen van de club. Daar horen plannen bij die we al aan het uitvoeren zijn en die ook resultaten hebben gebracht. We hebben elkaar nodig."