Moddergooien bij Bayern: in trots gekrenkte Tuchel slaat keihard terug

Moddergooien bij Bayern: in trots gekrenkte Tuchel slaat keihard terug

27 april - 19:52 Laatste update: 20:04
15

Thomas Tuchel reageert als door een adder gebeten na de opmerkelijke kritiek van Uli Hoeness. De erevoorzitter van Bayern München maakte op niet mis te verstane wijze duidelijk dat een petitie van de fans om Tuchel te behouden geen kans van slagen heeft. 

Volgens Hoeness botsen de visies van Bayern en Tuchel. "Hij denkt niet dat hij Alphonso Davies, Aleksandar Pavlovic of Jamal Musiala kan verbeteren: als het niet werkt, moet je een ander kopen. Ik verwacht van een trainer dat hij jonge spelers beter maakt", zei het clubicoon onder meer. 

Tuchel is verbijsterd door die uithaal van Hoeness en slaat terug. "Dit staat zo ver af van de realiteit, dat ik niet eens weet wat ik moet zeggen. Ik ben aangetast in mijn eer als trainer", zegt hij tegen Sky, na het Bundesliga-duel met Eintracht Frankfurt. "Als we de afgelopen vijftien jaar met deze technische staf iets hebben bewezen is het wel dat we jonge spelers, en zeker uit de eigen opleiding, altijd een kans geven. Ik snap niet dat deze spelers in een verkeerde context worden aangehaald, het is nergens op gebaseerd."

Het liefst had Tuchel de kritiek genegeerd, maar doordat Hoeness als voorzitter van de raad van commissarissen nog steeds aan Bayern verbonden is, laat hij toch van zich horen. "Omdat de uitspraken afkomstig zijn van onze baas en het vier dagen voor onze wedstrijd tegen Real Madrid is, krijgt het een andere lading. Dit raakt mij in mijn diepste begrip als trainer."

Bayern won zaterdag met 2-1 van Eintracht Frankfurt. Dinsdag wacht de kraker tegen Real Madrid in de halve finale van de Champions League.