'Madueke en Maatsen staan voor winterse exit bij Chelsea'

'Chelsea wil aankopen doen en plaatst Maatsen én Madueke op transferlijst'

30 november 2023 om 20:15
Laatste update: 1 december 2023 om 10:28

Ian Maatsen en Noni Madueke staan op een lijst met spelers die Chelsea in de winterse transferperiode mogelijk kunnen verlaten. Dat meldt The Telegraph. The Blues willen twee of drie aankopen doen, maar alléén als er ook spelers vertrekken.

Chelsea wil het transferbeleid 'stroomlijnen', klinkt het, nadat vorig seizoen de ene na de andere spelers werd aangetrokken. Daardoor moest een deel van de selectie zelfs op de grond zitten in de kleedkamer van trainingscomplex Cobham, die niet was berekend op 31 selectiespelers.

Maar ook in de komende  transferperiode willen The Blues weer 'twee of drie' aankopen doen. Om manager Maurice Pochettino niet met dezelfde problemen op te zadelen als zijn voorgangers Graham Potter en Frank Lampard, moeten er echter óók spelers worden verkocht. Maatsen en Madueke komen daar voor in aanmerking, meldt The Telegraph.

Naast Maatsen en Madueke, die amper in actie komen dit seizoen, zijn Trevoh Chalobah, Malang Sarr, Armando Broja en eventueel Conor Gallagher beschikbaar voor een al dan niet tijdelijk vertrek. Chelsea hoopt zich in januari in elk geval te versterken met een topspits. Napoli-vedette Victor Osimhen staat hoog op de verlanglijst.

Maatsen en Madueke op tweede plan
Maatsen doorliep de jeugdopleiding van Chelsea, nadat hij eerder uitkwam voor Feyenoord, Sparta Rotterdam en PSV. Vorig seizoen maakte de Jong Oranje-international veel indruk in het Championship, namens promovendus Burnley. Na een hoopgevende voorbereiding bij Chelsea vertolkt hij echter een bijrol.

Madueke is het slachtoffer van de gigantische concurrentiestrijd op de Chelsea-vleugels. De huidige nummer tien van de Premier League betaalde bijna een jaar geleden nog 35 miljoen euro voor het Engelse toptalent aan PSV.