Bergwijn: 'Dat soort fouten worden afgestraft'

Bergwijn: 'Ik mag de bal niet verliezen, dat soort fouten wordt afgestraft'

1 december 2023 om 00:14

Steven Bergwijn steekt de hand in eigen boezem na de 4-3 nederlaag van Ajax tegen Olympique Marseille. De aanvoerder van de Amsterdammers verspeelde de bal voorafgaand aan de eerste strafschop van de Fransen.

Ajax kwam in het Stade Vélodrome liefst drie keer terug van een achterstand, maar een door Diant Ramaj veroorzaakte strafschop in blessuretijd werd de ploeg van coach John van 't Schip fataal. "Ik heb het nog niet teruggezien, maar vanuit mijn optiek was het makkelijk gegeven, net als de eerste. Het is niet anders", reageert Bergwijn bij Veronica.

Berghuis noemt het 'heel zuur'. "Ik denk dat er vandaag wat meer in had gezeten, als we wat scherper waren geweest. Dan praat ik ook over individuele fouten. Bij de 1-0 mocht ik de bal ook niet verliezen, dat soort fouten worden op dit niveau afgestraft." Toch is de aanvaller ook positief. "Ik denk dat we als team hebben gestreden. We komen steeds dichter bij elkaar en hebben bij vlagen goed voetbal laten zien. Met wat meer geluk hadden we kunnen winnen."

Toch verwijt hij ploeggenoot Steven Berghuis niets. "Een rode kaart is altijd een kantelmoment, maar ik moet het nog terugzien. Ik kan Berghuis niets kwalijk nemen", stelt Bergwijn, die zijn pijlen nu op een plek in de Conference League richt. "Ja, dan moeten we daarvoor gaan."