Boek over Ajax ingeslagen als een bom

De Telegraaf: woede bij Ajax over vermeende rol van Hendriks in boek over crisis

1 december 2023 om 21:40
Laatste update: 1 december 2023 om 23:14

Het onlangs verschenen boek 'Ajax in crisis' van auteur Menno de Galan is bij de Amsterdamse club 'ingeslagen als een bom'. Dat meldt De Telegraaf vrijdagavond. Mensen binnen Ajax denken dat Maurits Hendriks verantwoordelijk is voor het lekken van 'munitie' voor het boek, waarin onder meer 'karaktermoord' wordt gepleegd op de vertrokken algemeen directeur Edwin van der Sar. 

Bij Ajax heerst momenteel 'woede' om het feit dat Hendriks nog altijd rondloopt bij de club, aldus De Telegraaf. De Chief Officer van de club wordt in het boek van De Galan niet geciteerd, maar meerdere bronnen zijn ervan overtuigd dat hij de persoon is die in het boek 'een mes in de rug' van de reeds opgestapte Van der Sar steekt. 'Op het jeugdcomplex wordt er gegniffeld dat de vermeende gesprekken tussen De Galan en Hendriks in het gezicht van de oud-hockeyer lijken te ontploffen', zo is te lezen. 

De bronnen waarop De Telegraaf het verhaal baseert menen zeker te weten dat Hendriks is geïnterviewd, omdat 'hij daar in eerste instanties geen doekjes om wond, zelfs mee te koop liep en als mogelijke wederdienst door De Galan wordt bewierrookt.' 

De Telegraaf heeft Hendriks ook om een reactie gevraagd, maar hij heeft besloten dat niet te doen. 'Hem is onder meer gevraagd of hij enig idee heeft waarom hij zo ongeliefd is op De Toekomst, waarom hij het in het belang van Ajax achtte met Menno de Galan te praten, of hij daar spijt van heeft en of hij snapt dat mensen vinden dat hij een mes in de rug van Edwin van der Sar heeft gestoken.' Tevens is hij gevraagd of hij zijn keuze voor de later ontslagen Sven Mislintat betreurt én hoe hij zijn toekomst bij Ajax ziet. 

De samenwerking tussen Mislintat en Hendriks zou heel erg nauw zijn geweest. 'Hendriks en Mislintat bewogen zich als een Siamese tweeling over De Toekomst. Het zorgde voor ergernis en zou het beeld bevestigen van de directeur die ’naar boven likt en naar beneden trapt’, omdat Hendriks de gewone werknemers volgens hen geen blik waardig gunt', zo is te lezen. 

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!