'Mensen dachten dat we iets als Ajax konden in 2019, we zullen het nooit weten'

'Mensen dachten dat we iets als Ajax konden in 2019, we zullen het nooit weten'

02-12-2023 08:50 Laatste update: 17:56
110

David Hancko is vastberaden om volgend seizoen weer in de Champions League te acteren met Feyenoord. Een plek bij de eerste twee in de Eredivisie volstaat daarvoor, maar de 25-jarige verdediger zet zijn zinnen op titelprolongatie.

Feyenoord ging dinsdag met 1-3 onderuit tegen Atlético Madrid en is daardoor uitgespeeld in het miljardenbal. "Dit was dus het niveau van de Champions League", zegt Hancko in het Algemeen Dagblad. "Dat ligt hoog. Daarom zijn we ook zo van dit podium gaan houden. Daar moeten we volgend seizoen hoe dan ook weer op spelen. Dit wil je als voetballer."

Hancko beseft dat het anders had kunnen lopen voor de ploeg van Arne Slot, die zichzelf vooral tekort deed in Rome en Madrid. "De mensen dachten misschien dat we iets konden doen zoals Ajax deed in 2019. Als je door de groepsfase komt, dan is dat ook een mogelijkheid. Maar we zullen het nooit weten."

De Slowaakse international hoopt volgend jaar op een herkansing. Daarvoor moet Feyenoord minimaal als tweede eindigen, maar hij gaat zelf voor de titel. "Dan moeten we PSV verslaan." Hancko kreeg ook mee dat Wesley Sneijder de Eindhovenaren al feliciteerde met de landstitel. "We zullen zien. Ze doen het fantastisch in de Eredivisie, wonnen gewoon alle wedstrijden. Dat is knap. Maar volgens mij is er nog nooit een elftal kampioen geworden in november."

"Feyenoord - PSV wordt eigenlijk al meteen onze zesde wedstrijd in de Champions League. Ook PSV is van dat niveau, dus zo kun je er gerust naar kijken. Dan krijgen we Celtic nog en moeten we door in de Europa League. Daar kunnen we echt nog mooie dingen laten zien", besluit Hancko. De topper in De Kuip begint zondag om 12.15 uur.