Vermoedelijke opstelling Ajax voor duel met NEC

Vermoedelijke opstelling Ajax: twee wijzigingen na nederlaag in Marseille

3 december om 09:05
Laatste update: 3 december om 09:05

Ajax hoopt kort voor de winterstop enigszins de aansluiting te vinden met de bovenste teams in de Eredivisie. De Amsterdammers moeten het zondag tegen NEC mogelijk nog wel zonder Josip Sutalo en Silvano Vos stellen.

De Kroatische verdediger en de middenvelder uit de eigen jeugd zijn vraagtekens voor het bezoek aan Nijmegen. Devyne Rensch lijkt daardoor weer als centrale verdediger te starten. Op het middenveld ontbreken ook Sivert Mannsverk en Branco van den Boomen nog, waardoor Benjamin Tahirovic weer de controleur is. Hij krijgt vermoedelijk gezelschap van Kenneth Taylor én Kristian Hlynsson.

John van 't Schip wil voorzichtig omspringen met de jonge IJslander, die op de bank begon in het Europa League-duel met Olympique Marseille. Zijn verwachte rentree in de basis gaat ten koste van Carlos Forbs, terwijl Steven Berghuis als rechtsbuiten speelt. Verder is het de laatste weken stuivertje wisselen op linksachter. Tegen NEC zou Ar'Jany Martha de voorkeur kunnen krijgen vanwege zijn goede wisselwerking met aanvoerder Steven Bergwijn.

Het duel in De Goffert begint om 14.30 uur.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Ramaj; Gaaei, Rensch, Hato, Martha; Tahirovic, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn