Brazilianen kondigen transfer Roque naar Barça aan

Brazilianen kondigen transfer van toptalent naar FC Barcelona aan

3 december om 07:28

FC Barcelona kan Vitor Roque spoedig verwelkomen. Athletico Paranaense maakt bekend dat de achttienjarige aanvaller tegen Santos FC zijn laatste thuiswedstrijd voor de club speelt, voordat hij naar Europa vertrekt.

Athletico Paranaense gaat donderdag ook nog op bezoek bij Cuiabá, maar de club roept zijn fans op om zondag naar de Ligga Arena te komen om afscheid van het toptalent te nemen. 'Een tot ziens. De laatste act voor de Athletico-fans', kondigen de Brazilianen aan. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Athletico Paranaense

  • logo

    Flamengo

Roque maakte onlangs zijn rentree na een zware enkelblessure, die hem sinds 22 september aan de kant hield. De jonge spits pakte de draad meteen weer op met een treffer tegen Cruzeiro. Daardoor staat zijn teller op 21 goals en acht assists in 44 officiële duels dit seizoen. O Tigrinho heeft dus nog twee duels om zijn statistieken verder op te vijzelen.

Volgens Braziliaanse media stapt Roque op 16 december op het vliegtuig naar Barcelona, na een week vakantie. De enkelvoudig Braziliaans international krijgt dan een paar weken de tijd om zich te settelen, waarna hij op 4 januari, in het La Liga-duel met Las Palmas, zou kunnen debuteren voor Barça. 

De Catalanen tasten diep in de buidel voor Roque. De club sloot eerder al een akkoord met Athletico Paranaense over een vaste transfersom van naar verluidt veertig miljoen euro. 

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!