NEC-uitblinker Proper klaar voor stap

NEC-uitblinker Proper: 'Gevoel dat ik klaar ben voor die stap'

3 december om 08:34

Dirk Proper wil na dit seizoen een stap omhoog maken. De 21-jarige middenvelder is bij NEC uitgegroeid tot steunpilaar, beaamt ook trainer Rogier Meijer.

"Ik denk er inderdaad niet lang over na om zijn naam in de opstelling te zetten. Hij heeft zich uitstekend ontwikkeld de afgelopen jaren. Ook als persoonlijkheid in de groep. Dirk is een speler die bij uitstek denkt aan het elftal en nog steeds beter wordt", zegt Meijer tegen Omroep Gelderland over zijn spelbepaler. "Hij leest goed wat er in het veld gebeurt. En kan dat ook in de kleedkamer goed onder woorden brengen."

Volgens Meijer is Proper zeer stabiel in zijn prestaties. "Hij zal nooit onder een bepaald niveau zakken, weet heel goed wat hij wel en niet kan en dat is belangrijk. Ja, hij is heel betrouwbaar in het uitvoeren van zijn taken en zal anderen altijd blijven stimuleren, als het even niet loopt." Volgens de NEC-coach zit er nog veel rek in de aanvoerder van Jong Oranje. "Je ziet het al absoluut terug, maar als hij nog wat meer vooruit voetbalt, wat vaker scoort en voor het doel komt, is hij klaar voor de volgende stap. Hij is zeker in staat om bij veel Eredivisie-clubs te spelen. De vraag is welke club dan komt en hoe hij zichzelf er vindt passen."

Proper, die een contract tot medio 2025 heeft, wil na dit seizoen een stap zetten. "Het doel van de club is dat ik straks nog iets oplever en zelf heb ik ook wel het gevoel dat ik klaar ben voor een nieuwe stap. Een vertrek in de winterstop heeft niet mijn voorkeur." Hij kan zich zondag verder in de kijker spelen in het Eredivisie-duel met Ajax. De aftrap in De Goffert is om 14.30 uur.

In de nieuwste aflevering van #DoneDeal wordt Proper geopperd bij PSV, dat nog een stand-in zoekt voor het duo Jerdy Schouten en Joey Veerman