Heracles-coach over Sparta: 'Ik vind het schandalig'

Sparta-spelers wekken irritatie: "Ik vind het gewoon schandalig"

3 december om 09:36

Heracles Almelo-trainer John Lammers stoorde zich zaterdag enorm aan het gedrag van de spelers van Sparta. Hij vindt vooral dat de arbitrage veel strenger had moeten optreden.

Heracles ging in eigen huis met 1-0 onderuit na een fout van Sven Sonnenberg. Joshua Kitolano maakte het enige doelpunt voor Sparta. "Zij deden er alles aan om de wedstrijd te ontregelen en de scheidsrechter trad daar niet goed tegen op. Als je ziet hoe vaak zij op de grond lagen… Ik vind het gewoon schandalig", foetert Lammers in gesprek met Voetbal International.

"En dan trekt de scheidsrechter er zes minuten bij, waarvan Sparta er twee op de grond heeft gelegen en ook nog een wissel doorvoerde. Als scheidsrechter moet je daar iets meer aan doen, vind ik", vervolgt Lammers, die vindt dat er meer in had gezeten voor Heracles. Bryan Limbombe kreeg twee grote kansen, maar Nick Olij was een sta in de weg. "We waren in fases de bovenliggende partij en hebben goed gevoetbald, maar we staan wel met lege handen. De goal gaven we gewoon weg. Dat is het verhaal van de wedstrijd."