Wijndal: 'Gevoel dat ik beste was bij Ajax'

Teleurgestelde Wijndal: 'Misschien de beste bij Ajax, maar zo werkt het'

3 december om 09:58

Owen Wijndal ziet Royal Antwerp niet als een stap achteruit, maar een stap opzij in zijn loopbaan. De 24-jarige linksback koos eieren voor zijn geld toen zijn situatie bij Ajax steeds uitzichtlozer werd.

"Nou, in de zomer ging ik gewoon nog voor mijn kans. Ajax had Gaston Avila gehaald. Die concurrentie ging ik aan. Ik had het gevoel dat ik de beste was en dat ik moest spelen", vertelt Wijndal in het Noordhollands Dagblad. "Maar ja, dat werd natuurlijk anders toen ze op de laatste dag van de transferperiode nóg een linksback haalden", doelt hij op Borna Sosa.

"Dan kan ik nog steeds wel denken dat ik de beste ben - en misschien ben ik dat ook wel - maar als ze twee linksbacks halen, weet je ook dat het de bedoeling is dat één van die twee gaat spelen. Zo werkt dat gewoon. Dan kan het zomaar zijn dat ik drie maanden op de bank zit. Dat risico wilde ik niet lopen", vervolgt de elfvoudig international, die zijn heil zocht bij het Antwerp van Mark van Bommel. "Nee, dat is natuurlijk niet waar je vanuit gaat als je bij Ajax tekent. Als je je carrière uitstippelt, ga je het liefst direct naar de Europese top. Maar dat kan niet altijd direct. Dat heb ik nu ook meegemaakt."

Wijndal vindt het moeilijk de vinger op de zere plek te leggen waarom het bij Ajax niet lukte. "Het is moeilijk om één ding aan te geven. Er zijn zoveel dingen gebeurd in een jaar tijd. Dan speelde ik wel, dan weer niet. Ik heb goede wedstrijden gespeeld en iets minder goede wedstrijden. Ik was even geblesseerd, kwam weer terug. Ik heb bij Ajax drie trainers meegemaakt in een jaar. Da's best veel. Het was alles bij elkaar gewoon moeilijk en ingewikkeld. Niet alleen voor mij, maar voor heel veel spelers was en is het een lastige periode."

Wijndal speelt tot het einde van het seizoen op huurbasis voor de Belgische kampioen. In Amsterdam heeft hij nog een contract tot medio 2027.