De Mos zeer kritisch op Feyenoord

De Mos zeer kritisch: 'Vond Feyenoord heel slecht, heb Hancko zien schutteren'

3 december 2023 om 11:06
Laatste update: 3 december 2023 om 11:11

Aad de Mos heeft zich zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie verrassend kritisch uitgelaten over Feyenoord. De oud-trainer vond de Rotterdammers 'heel slecht' spelen tegen Excelsior en heeft geen al te hoge pet op van het verdedigingsduo Gernot Trauner en David Hancko. PSV is in zijn ogen dan ook favoriet om de topper in De Kuip van zondagmiddag te winnen. 

"Ik vond ze al heel slecht spelen tegen Excelsior (2-4 zege Feyenoord)", aldus De Mos, die wordt ingebeld bij het ESPN-programma. "Daarin zag je al: Feyenoord is niet meer het Feyenoord van verleden jaar. Er zijn veel mutaties. Dat begint al met de keepers. Ook achterin. Ik ben het niet eens met wat er in de studio gezegd is net. Boscagli (Olivier, red.) en Ramalho (André, red.) zijn echt niet minder dan die apotheker (bijnaam Trauner, red.)."

"En Hancko heb ik zien schutteren tegen Excelsior met inspeelpasses", vervolgt De Mos zijn kritische relaas. Vooral Hancko wordt ook geroemd om zijn snelheid, maar dat is volgens de 76-jarige Hagenaar een verkeerde conclusie. "Ze zijn ook niet zo snel als iedereen zegt. Het is dus allemaal een beetje gelijk. Bijlow (Justin, red.) is niet in vorm", die vervolgens ook een 'zwakte' van PSV benoemt. "Benítez (Walter, red.) vind ik ook geen grote keeper bij PSV. Ik noem het altijd een buikvaller. Ik vind nog steeds Drommel (Joël, red.) beter. Het zal afhangen van details en ik zie PSV toch als favoriet."