Been ziet Veerman als 'absolute topspeler' bij PSV

Been lyrisch: 'Dit is een absolute topspeler, ik zie in Nederland geen betere'

3 december om 11:24

Mario Been is groot fan van Joey Veerman. De middenvelder van PSV, die vrijdag werd verkozen tot Speler van de Maand in de Eredivisie, is volgens de ESPN-analist 'een absolute topspeler'.

Been herkent zichzelf in Veerman. "Ik werd als speler ook altijd beoordeeld op mijn mindere punten. Dit is gewoon een absolute topspeler", zegt hij bij Goedemorgen Eredivisie. "Misschien is het nog te weinig om ook basisspeler te worden in het Nederlands elftal, maar ik zie in Nederland geen betere passer en voetballer op het middenveld."

Wat moet er gebeuren voor Veerman om op het EK in Duitsland in de basis te staan? "Een trainer moet het durven", aldus Been. "In de Eredivisie pakt hij ook heel veel ballen af, zo wijzen de statistieken uit. Maar je moet hem beoordelen op de kwaliteiten die hij vooruit brengt. Dat is vergeleken met een hele hoop spelers een enorme plus."

"Dat belooft wat voor het EK", haakt Guus Hiddink in. "Als Veerman helemaal allround gaat worden... Hij wordt zich steeds meer bewust van de kwaliteiten die hij heeft. Alleen, als je Europees weer een stapje wil maken moet hij ook defensief nog een klein stapje zetten. Dán zou hij naast Frenkie de Jong kunnen komen te staan."