Reacties op keuze van Bosz om Schouten op te stellen als verdediger

'Gegniffel' na 'gedurfde' ingreep bij PSV: 'Dit is wel een beetje Peter Bosz'

3 december om 11:25

Peter Bosz wil met Jerdy Schouten als centrale verdediger voor meer voetbal van achteruit zorgen, aldus ESPN-analist Mario Been. Eerstgenoemde verraste zondagmorgen door de Oranje-international, die dit seizoen hoge ogen gooit als middenvelder, op te stellen als een van de twee laatste mannen. Karim El Ahmadi vindt de keuze van de PSV-trainer vooral 'gedurfd'. 

Been wordt kort na het bekend worden van de opstelling gevraagd welke conclusie er uit de keuze voor Schouten als verdediger getrokken kan worden. "Dat het centrum van PSV er niet geweldig uitzag", antwoordt Been, die daarmee doelt op de Champions League-wedstrijd van PSV tegen Sevilla (2-3). 

"Schouten zal waarschijnlijk heel vaak het middenveld inkomen met de bal", vervolgt de oud-trainer van Feyenoord. "Dan hebben ze natuurlijk met Til (Guus, red.) en Saibari (Ismael, red.) aan de binnenkant twee voetballers. Daar gok ik op, dat PSV dat graag wil. Met snelheid aan de zijkant, met Bakayoko (Johan, red.) en Vertessen (Yorbe, red.), en dat ze een man meer-situatie zouden kunnen gaan creëren op het middenveld."

Ook Hans Kraay jr. denkt dat Bosz met centrumverdediger Schouten een overtal op het middenveld wil bewerkstelligen. "Maar Geertruida (Lutsharel, red.) als rechtsback komt ook op, die maakt ook een man meer", aldus Kraay, die denkt dat Feyenoord het daarmee weer kan compenseren.

El Ahmadi 'gniffelde' toen hij de opstelling van PSV zag binnendruppelen. "Dit is wel een beetje Peter Bosz", vertelt hij aan de rand van het veld in De Kuip. "Tegen Rangers FC heeft hij het ook gedaan. Ik vind het wel gedurfd."