Perez en El Ahmadi teleurgesteld door Feyenoord en PSV

Perez en El Ahmadi teleurgesteld door Feyenoord en PSV: 'Ik bespeur angst'

3 december 2023 om 13:24

De beladen Eredivisie-topper tussen Feyenoord en PSV valt tegen. Die conclusie trekken ESPN-analisten Kenneth Perez en Karim El Ahmadi na de eerste helft in De Kuip.

"Ja, ik vind het tegenvallen", aldus El Ahmadi, die zich stoort aan de handelingssnelheid van 'bepaalde spelers'. "Dat viel tegen Atlético Madrid (1-3 verlies, red.) ook op. Als sommige spelers onder druk worden gezet, hebben ze te veel tijd nodig om de bal naar de goede kleur te spelen. Wie dat heeft? Elke middenvelder heeft momenten gehad, zelfs Veerman. Maar ook Wieffer, Timber, Saibari en Zerrouki. Dit tempo is niet makkelijk, maar er gaat te veel fout."

Perez denkt dat er ook iets mentaals meespeelt. "Ik bespeur een bepaalde angst bij Feyenoord. Ze spelen niet zo vrij als ze normaal doen. In hun achterhoofd zit dat ze de bal niet mogen verliezen. Juist daardoor gaat het zo vaak mis. Te veel angst, te veel respect, wat dan ook... PSV en Feyenoord maken het elkaar gewoon niet moeilijk genoeg. Er wordt niet bewogen, waardoor de tegenstander geen keuzes hoeven te maken. Het is best wel statisch."

Perez neemt Quilindschy Hartman als voorbeeld. "Die heeft als taak gekregen om heel dicht bij Johan Bakayoko te blijven, dus hij kan een combinatiebuitenspeler als Luka Ivanusec niet helpen. Hij blijft heel erg passief", besluit de Deen.