PSV op rapport: hoogste cijfer achterin, twee manco's

PSV op rapport: hoogste cijfer voor leider achterin, twee dissonanten

3 december 2023 om 14:25

PSV heeft zondagmiddag een krater van tien punten geslagen in de top van de Eredivisie. Feyenoord werd in de eigen Kuip met 1-2 verslagen. VoetbalPrimeur geeft rapportcijfers aan de PSV'ers.

Walter Benítez - 5: blunderen in de Eredivisie-kraker van het seizoen, dat mag Benítez niet overkomen. Het schot van Santiago Gimenez was hard, maar zéker houdbaar.

Jordan Teze - x: de middag duurde amper vijf minuten voor Teze, die al snel de strijd moest staken met een hoofdblessure. Met de hartelijke groetjes van Quilindschy Hartman, die hem van achteren een forse beuk verkocht. Hopelijk valt de schade mee.

Jerdy Schouten - 6,5: de konijn uit de hoge hoed van Bosz, die Schouten een linie naar achteren schoof in De Kuip. Het pakte heel aardig uit. Schouten stond zijn mannetje en creëerde zo nu en dan een extra man op het middenveld.

Olivier Boscagli - 7,5: een van de uitblinkers bij PSV, niet alleen door zijn rake kopbal in de tweede helft. De Fransman lijkt in niets meer in de flegmatieke verdediger van weleer en neemt de hele ploeg op sleeptouw.

Sergiño Dest - 6: al vroeg in de wedstrijd verhuisde Dest van de linker- naar de rechterkant, omdat Teze werd vervangen door Van Aanholt. Heel senang leek hij zich daar niet bij te voelen. Dest was onzichtbaar.

Joey Veerman - 6,5: vaak klinkt er kritiek op zijn spel in grote wedstrijden, maar als meest controlerende middenvelder speelde Veerman een heel gedegen wedstrijd. Hij viel meer op met zijn balveroveringen dan met zijn passjes.

Ismael Saibari - 7: de grote vraag vooraf: zou Saibari ook als basisspeler het verschil kunnen maken voor PSV? Het antwoord gaf hij na rust. Met een fraaie goal onderstreepte het krachtmens zijn waarde voor PSV.

Guus Til - 5,5: waarschijnlijk wordt Til het liefst gekozen op basis van zijn voetballende kwaliteiten, maar zoals verwacht kwam hij bijster weinig in het stuk voor. Jagen en hard werken, dat deed hij wél tot zijn wissel in de blessuretijd.

Johan Bakayoko - 7: de Belg vocht intense duels uit met Hartman, maar kwam voor rust niet echt los. Dat veranderde in de tweede helft, toen hij López tegenover zich kreeg en een afgemeten assist gaf - alweer zijn achtste van het Eredivisie-seizoen.

Luuk de Jong - 6: geduldig wachtte hij op zijn kans, die ook kwam. Zijn omhaal werd echter gekeerd door Bijlow. De spits was veel bezig met de arbitrage, omdat Trauner en Hancko hem geen centimeter gaven.

Yorbe Vertessen - 5: zijn snelheid is een machtig wapen, maar Vertessen kwam totaal niet tot zijn recht in de vechtwedstrijd tussen Feyenoord en PSV. Nul rendement. Zo blijft hij nog lang een betere invaller dan vaste waarde.

Invallers
Patrick van Aanholt - 5,5: kwam na elf minuten in het veld voor Teze, die uitviel met een hoofdblessure. Hij bracht zijn ploeggenoten soms in de problemen door zijn laconieke spel.
Malik Tillman - x: viel na 64 minuten in voor Vertessen en speelde te kort voor een beoordeling.
André Ramalho - x: viel na 73 minuten in voor Veerman en speelde te kort voor een beoordeling.
Isaac Babadi - x: viel na 91 minuten in voor Til en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Peter Bosz - 7: Bosz ligt op koers voor de eerste landstitel in zijn trainerscarrière, want de voorsprong van PSV op nummer twee Feyenoord is opgelopen naar tien punten. Een winnende trainer heeft altijd het gelijk aan zijn zijde.