Wieffer over de wedstrijd van Feyenoord tegen PSV

Getergde Wieffer ziet PSV uitlopen: 'Dit is heel kut, je doet dit jezelf aan'

3 december 2023 om 14:34
Laatste update: 3 december 2023 om 16:34

Mats Wieffer was na afloop van de wedstrijd tegen PSV gefrustreerd over het spel van zijn eigen ploeg. Feyenoord ging in eigen huis met 2-1 onderuit tegen de Eindhovenaren, waardoor het gat op de ranglijst nu tien punten is. Vervelend vindt Wieffer, maar vooral het missen van de Rotterdamse kansen zit hem niet lekker.

"Het is heel frustrerend, maar uiteindelijk doe je dit jezelf aan", vertelt een geïrriteerde Wieffer tegenover de camera’s van ESPN. "Je weet dat ze veel scoren en goede aanvallers hebben. In de eerste helft creëren ze eigenlijk niks. In de tweede helft hebben we nog wat kansen, maar het is onnodig. Ik schiet zelf ook die bal in de slotfase nog over. Dat is gewoon helemaal kut, die moet erin."

Wieffer is van mening dat Feyenoord het toch echt aan zichzelf te danken heeft, ook vanwege het spel. "Het is af en toe een beetje slordig. Soms hebben we balverlies wat echt niet nodig is. Op een gegeven moment hoeven zij niet meer en dan gaan ze wat terugzakken. Je zie dat wij daar over het algemeen meer moeite hebben. Het plan was wel dat de buitenspelers naar binnen moesten."

Ook Wieffer ziet het gat met PSV blijven groeien. "Tien punten is natuurlijk heel veel. Dat wordt heel moeilijk. Wij gaan niet opgeven, want zij kunnen nog punten verspelen. Maar het gat is nu wel erg groot. Dit helpt in ieder geval niet echt voor ons. Deze wedstrijd zat er voor ons meer in, maar zij zijn gewoon geslepen. Wij hadden een aantal mogelijkheden om te scoren, maar dat laten we dan weer na."