Reactie John van 't Schip

Van 't Schip laat fitte Sutalo op de bank: 'Hato en Rensch hebben het goed gedaan'

3 december om 14:57
Laatste update: 3 december om 14:57

John van 't Schip laat voorafgaand aan NEC - Ajax weten veel 'progressie' te zijn bij zijn ploeg. De trainer van de Amsterdammers zag ondanks de nederlaag bij Olympique Marseille de nodige lichtpunten. Ook liet hij zich nog kort uit over Josip Sutalo én de rode kaart van Steven Berghuis, met wie hij niet meer gesproken heeft over dat incident. 

"We zijn nog steeds teleurgesteld over de uitslag, maar ik heb wel heel veel goede dingen ook gezien", blikt Van 't Schip voor de camera van ESPN kort terug op afgelopen donderdag, toen er met 4-3 werd verloren in Zuid-Frankrijk. "Natuurlijk zijn er heel veel dingen ook niet gegaan, maar we zien duidelijk progressie, dat is het allerbelangrijkste." 

De Ajax-trainer geeft aan dat de 'knop' snel werd omgezet richting NEC. "Die gaan er bovenop. Die weten dat we donderdag hebben gespeeld. We weten wat ons te wachten staat, we moeten daar overheen qua intensiteit. Dat is het eerste gevecht wat je aan moet gaan, en dan voetballend proberen de boventoon te voeren."

Dat gaan de Amsterdammers proberen zonder Sutalo. De Kroatische centrumverdediger zit bij de selectie, maar speelt niet. "Hij is fit, maar hij heeft één training meegedaan. Daarbij hebben Hato (Jorrel, red.) en Rensch (Devyne, red.) het ook goed gedaan. Daar wilden we ook niet in een keer verandering in aanbrengen. Het is wel fijn dat hij er weer is, want het geeft gewoon weer even wat meer power om iemand in te brengen, als het nodig is."

Berghuis
Van 't Schip werd ook gevraagd of hij nog met Berghuis heeft gesproken over diens rode kaart. De Oranje-international ging donderdag hard door op Joaquin Correa, die zich na afloop op Instagram negatief uitliet over de dader. "Nee, niet in dat opzicht", antwoordt Van 't Schip, die daar dus niet met Berghuis over sprak. "We weten allemaal dat dit een actie is waar verschillende meningen over zijn. Wat ik al zei: we hebben ons zo snel mogelijk weer gericht op deze wedstrijd. Steve is gewoon heel belangrijk. Sinds ik er ben doet hij het gewoon goed. Hij is betrokken bij heel veel goals, dus daar hopen we vandaag weer meer van te kunnen zien."