Bakayoko in belangstelling Dortmund, aldus Cziommer

Bakayoko speelt zich bij PSV in Bundesliga-kijker: 'Staat zeker op het lijstje'

3 december om 15:28
Laatste update: 3 december om 16:32

Johan Bakayoko staat in de belangstelling van Borussia Dortmund. Dat onthult Simon Cziommer, die naast Viaplay-analist ook werkzaam is als zaakwaarnemer.

Dortmund heeft Bakayoko op de korrel als potentiële opvolger van Donyell Malen, aldus Cziommer. "Malen deed het goed, vooral vorig jaar. Maar Dortmund is een beetje aan het vernieuwen, kijkt verder en wil kwaliteitsspelers erbij halen", vertelt de Duitser. "Om ruimte te kunnen maken voor bijvoorbeeld Bakayoko..."

Cziommer bevestigt vervolgens dat er 'wat speelt' tussen Bakayoko en Dortmund. "Hij staat zeker op het lijstje bij Dortmund. Als de club ruimte moet maken in de salarishuishouding, dan moet ook een dure speler (zoals Malen, red.) gaan."

Bakayoko hoort dit seizoen bij de beste spelers van PSV en leverde zondagmiddag tegen Feyenoord (1-2) alweer zijn achtste assist van het Eredivisie-seizoen. De twintigjarige Belg kon dit jaar al naar Paris Saint-Germain en de middenmoot van de Premier League, maar besloot te blijven en blinkt nu wekelijks uit onder trainer Peter Bosz.