AZ wint niet in Utrecht en kan Feyenoord niet evenaren

AZ pakt maar één punt in Utrecht en verzuimt te profiteren van verlies Feyenoord

3 december 2023 om 18:39
Laatste update: 3 december 2023 om 19:21

AZ heeft niet optimaal kunnen profiteren van de misstap van Feyenoord tegen PSV. De Alkmaarders kwamen zelf niet verder dan een punt bij FC Utrecht. Het werd 1-1 en de Alkmaarse goal werd gemaakt door Vangelis Pavlidis.

Bij AZ was er wederom geen basisplaats voor Dani de Wit, maar wel voor Ernest Poku. Achterin verving Alexandre Penetra Riechedly Bazoer, die midweeks geblesseerd raakte in de Conference League. Ruben van Bommel en Djordje Mihailovic mochten ook weer vanaf de aftrap meedoen.

FC Utrecht probeerde in eigen huis uit de degradatiezone te klimmen door een resultaat te behalen tegen AZ, maar dat was vanaf het begin een lastige kluif. De bezoekers uit Alkmaar voerden de druk goed op en kwamen tot een aantal kansjes, maar ook Utrecht liet bij tijd en wijle van zich horen. 

De eerste goal van de wedstrijd was uiteindelijk voor AZ, vijf minuten voordat het rustsignaal klonk. Wie anders dan Pavlidis stond aan het eind van een goede aanval en faalde wederom niet. Voor de Griek was het zijn zeventiende goal van dit seizoen. Toch duurde het niet lang voordat de gelijke stand weer op het bord kwam. Victor Jensen zorgde voor de enige Utrechtse goal van de dag.

Uiteindelijk bleef het 1-1 in de Galgenwaard, waardoor AZ niet kan profiteren van het verlies van Feyenoord. De ploeg van coach Pascal Jansen kon gelijk in punten komen met de Rotterdammers, maar staat nu dus nog altijd twee punten achter. FC Utrecht is de huidige nummer veertien van de ranglijst en dus even uit de degradatiezorgen.