City en Tottenham delen de punten

City en Tottenham delen de punten na krankzinnige Premier League-topper

3 december 2023 om 19:25
Laatste update: 3 december 2023 om 19:59

Manchester City en Tottenham Hotspur hebben in een zeer vermakelijke topper in de Premier League gelijkgespeeld. De thuisploeg leek er tien minuten voor het einde met de zege vandoor te gaan, maar daar stak Dejan Kulusevski een stokje voor: 3-3.

Het was Tottenham Hotspur dat vrij brutaal na zes minuten voor het eerst het net vond. Heung-min Son rondde een vlijmscherpe counter af en zette zijn ploeg op een vroege voorsprong. Die pret was van korte duur, want slechts drie minuten later werkte de Zuid-Koreaan de bal ongelukkig in eigen doel: 1-1. City bleef vervolgens aandringen en kwam na een halfuur spelen op 2-1 via Phil Foden, waardoor The Citizens halverwege met voorsprong de kleedkamer in doken.

In de tweede helft toonden de bezoekers karakter. Giovanni Lo Celso bracht The Spurs na zeventig minuten op gelijke hoogte. Jack Grealish leek zich tien minuten voor tijd te kronen tot matchwinner, maar daar dacht Dejan Kulusevski anders over. De Zweed torende in de slotfase van de wedstrijd boven Nathan Aké uit en kopte via de onderkant van de lat de 3-3 achter doelman Ederson.

Door het gelijkspel blijft Manchester City steken op 30 punten. The Citizens staan daarmee op de derde plek in de Premier League. Tottenham heeft na veertien duels 27 punten bij elkaar gespeeld en staat vijfde. Koploper Arsenal staat op 33 punten.