Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund spelen gelijk

Leverkusen loopt zeldzame averij op in Duitse titelstrijd en verliest zegereeks

3 december om 19:51
Laatste update: 3 december om 19:56

Bayer Leverkusen heeft een beetje averij opgelopen in de titelstrijd in Duitsland. De ploeg van trainer Xabi Alonso speelde met 1-1 gelijk tegen Borussia Dortmund. Bayern München kwam als meest naaste belager niet in actie, waardoor Leverkusen wel nog bovenaan blijft staan. De laatste keer dat Leverkusen gelijkspeelde was op 15 september tegen Bayern.

Met Jeremie Frimpong in de basiself en Donyell Malen op de bank, begon de topper in de Duitse Bundesliga. De wedstrijd werd al heel snel opengebroken door de Noor Julian Ryerson. De linksback maakte na voorbereidend werk van Marcel Sabitzer en Nicolas Füllkrug de openingstreffer voor Dortmund. Daarna was het vooral Leverkusen dat de klok sloeg en kwam Dortmund er eigenlijk niet meer uit.

De gelijkmaker kwam eigenlijk al voor rust, toen Florian Wirtz een geweldige goal maakte namens Dortmund. Echter stond Victor Boniface buitenspel, waardoor het doelpunt niet doorging. Na de rust bleef Leverkusen op zoek naar die verdiende gelijkmaker. Uiteindelijk kwam die goal er ook. Victor Boniface maakte zijn buitenspelfout bij de eerste goal goed en maakte alsnog de gelijkmaker.

Door het gelijke spel blijft Leverkusen dus wel koploper, maar krijgt Bayern München de kans om de koppositie over te nemen. Der Rekordmeister kwam dit weekend niet in actie tegen Union Berlin, vanwege de hevige sneeuwval in het zuiden van Duitsland. Als die wedstrijd ingehaald wordt kan Bayern op doelsaldo de koppositie van Leverkusen overnemen.