FC Barcelona wint van Atlético Madrid

Frenkie wint Spaanse topper van Memphis, Inter walst over Napoli heen

3 december 2023 om 22:55
Laatste update: 3 december 2023 om 23:30

Frenkie de Jong heeft met Barcelona de Spaanse topper van Memphis en Atlético Madrid gewonnen: 1-0. In Italië won Internazionale met ruime cijfers op bezoek bij regerend landskampioen Napoli, maar vielen Stefan de Vrij en Denzel Dumfries geblesseerd uit.

FC Barcelona - Atlético Madrid 1-0

Met kersverse vader Frenkie de Jong in de basis heeft Barcelona goede zaken gedaan in de Spaanse competitie. In eigen huis wonnen de Catalanen dankzij een doelpunt van de Madrileense huurling João Felix. Die liet het niet na om zijn doelpunt tegen zijn eigenlijke werkgever uitgebreid te vieren. De in de 65ste minuut ingevallen Memphis was namens Atlético nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn vrije trap belandde via de vingertoppen van doelman Iñaki Peña op de lat.

Door de zege blijft Barcelona in het spoor van koplopers Real Madrid en Girona. De Catalanen hebben nu 34 punten en staan derde. Real en Girona hebben 38 punten. Atlético Madrid blijft steken op 31 en staat vierde, maar heeft nog een wedstrijd tegoed.

Napoli - Internazionale 0-3

Internazionale heeft de Italiaanse topper tegen Napoli gewonnen. Op bezoek in het Stadio Diego Armando Maradona werd het dankzij Hakan Çalhanoglu, Nicolò Barella en Marcus Thuram 0-3. Met name de 0-1 van Çalhanoglu mocht er wezen. Met een loeihard schot van afstand passeerde hij doelman Alex Meret.

Stefan de Vrij begon in de basis bij de Milanezen, maar moest in de achtiende minuut het veld verlaten met een blessure. Ook Denzel Dumfries kon na 77 minuten niet meer verder en ging vroegtijdig naar de kant. Davy Klaassen bleef de hele wedstrijd op de bank bij Inter.