Afellay ziet meesterzet Bosz

Afellay ziet 'meesterzet' van Bosz: 'Blij dat trainers zoals hij nog bestaan'

3 december 2023 om 23:15
Laatste update: 4 december 2023 om 00:34

Ibrahim Afellay vond de keuze om Jerdy Schouten achterin te zetten een meesterzet van Peter Bosz. Ook was de oud-voetballer erg te spreken over de aanvallende intenties van PSV.

Dat vertelt Afellay bij NOS Studio Voetbal. "Hoe vaak zie je wel niet dat een koploper in zo’n topwedstrijd achterover gaat leunen, de bus parkeert en lekker gaat counteren? Ik ben blij dat trainers als Peter Bosz nog bestaan, die gewoon een middenvelder centraal achterin zet en vol wil aanvallen."
 
Presentator Sjoerd van Ramshorst vroeg Afellay of hij dit een meesterzet vond. "Zeker, ik vond het een hele goede zet. Ik hoop dat hij dit de rest van het seizoen ook zal doen. Dan heeft hij ook niet meer een luxeprobleem op het middenveld en is er genoeg plek voor alle geweldige middenvelders die ze hebben."
 
De oud PSV'er benadrukt dat Schouten bekend staat om zijn aanvallende spel, maar dat hij zich juist defensief liet gelden. "Zonder bal was hij heel sterk vandaag. Hij is amper in de problemen gekomen", concludeert Afellay.