De Wit kritisch op keuzes Jansen

De Wit voelt zich niet gewaardeerd door AZ: 'Dacht dat ik hoger in pikorde stond'

3 december om 23:45
Laatste update: 4 december om 06:31

Dani de Wit is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over de manier waarop trainer Pascal Jansen bij AZ met hem omgaat. De middenvelder zit vaker op de bank dan hem lief is en had op meer krediet gehoopt. 

"Ik was goed gestart aan het seizoen, net als het team. Daarna kenden we natuurlijk een mindere periode", begint De Wit zijn relaas in De Telegraaf. De middenvelder wijst naar de lastige duels met Aston Villa en de uitwedstrijd tegen Feyenoord. De Wit benadrukt dat die wedstrijden 'niet de beste waren'. "Dat ik dan wordt geslachtofferd, vind ik jammer. Maar dat is de keuze van de trainer.”

Dat Jansen tegen FC Volendam voor Mijnans koos als schaduwspits, kan De Wit maar moeilijk verkroppen. Dat Djordje Mihailovic de geblesseerd geraakte Mijnans uiteindelijk verving, al helemaal niet. "Ik zat natuurlijk naar de trainer te kijken wat er ging gebeuren", vertelt De Wit over het moment van de wissel. "Ik dacht: nu kan ik me weer laten zien en me terugvechten in de ploeg. Alleen, niet ik, maar Djordje werd erin gegooid. In één klap was ik op mijn positie gedegradeerd van eerste tot derde keus." De Wit vindt dat onterecht en geeft toe dat hij moeite heeft met de keuze van Jansen. "Ik bedoel: ik dacht toch wel dat ik hoger in de pikorde stond. Maar blijkbaar niet en dat vind ik lastig.”

De Wit vindt het bovendien een 'drogreden' dat hem een gebrek aan creativiteit wordt verweten. De middenvelder heeft daar een uitgesproken mening over. "Ik bedoel, ik ben al vierenhalfjaar niet de meest creatieve speler, maar ik heb wel andere kwaliteiten. Die heb ik al vaak genoeg laten zien. Soms heb je niet alleen maar creativiteit nodig. Dat zag je ook vandaag." Met andere woorden, De Wit vindt het een waardeloos excuus. "Zeg dan nog liever: ik kies voor iemand anders. Punt."