Kersverse vader Frenkie de Jong geïmponeerd

Kersverse vader Frenkie de Jong geïmponeerd: 'Geweldig, echt een natuurtalent'

4 december om 07:02

Frenkie de Jong heeft zondagavond, na de belangrijke overwinning van FC Barcelona op Atlético Madrid (1-0), voor het eerst gereageerd op zijn kersverse vaderschap. Het gaat goed, vertelt de 26-jarige middenvelder.

De Jong en zijn verloofde Mikky Kiemeney werden op 21 november vader en moeder van zoontje Miles. "Thuis is alles goed", verzekert De Jong tegenover Sierd de Vos van Ziggo Sport. "Ik slaap goed. Het gaat hartstikke goed." Of de baby is vernoemd naar de bekende trompettist Miles Davis, wordt gevraagd. "Ik ken hem wel, maar nee: hij is niet vernoemd naar de jazzartiest. Het is een mooie naam, vandaar."

Veel lijkt De Jong er verder niet over kwijt te willen. Liever praat hij over de zege van Barça op concurrent Atlético. Uitgerekend João Félix maakte het enige doelpunt. "Het is altijd mooi als je de winnende maakt, maar voor hem is het nu extra mooi. Sowieso is hij een fantastische speler. Hij verdient het. Félix is een geweldige speler, echt een natuurtalent. Als je zijn touches ziet, zijn aannames, daar druipt de klasse echt vanaf."

Barça móést winnen om in het spoor te blijven van koplopers Real Madrid en Girona, die vier punten meer hebben. "Vier punten is veel", aldus De Jong. "We hebben hier en daar onnodig punten laten liggen. Vorige week nog (1-1 tegen Rayo Vallecano, red.). We kunnen ons niet zoveel meer veroorloven. We willen zo snel mogelijk het gat dichten."