Spaanse media over optreden Frenkie de Jong

Spaanse media zien 'miraculeus' moment Frenkie de Jong, die Cruijff evenaart

4 december om 09:30
Laatste update: 4 december om 09:36

De Spaanse media zijn eensgezind: Frenkie de Jong was zondag één van de uitblinkers bij FC Barcelona, dat met 1-0 van Atlético Madrid won. De Nederlander, die een statistiek van zijn illustere en legendarische voorganger Johan Cruijff evenaarde, is simpelweg een onmisbare schakel voor trainer Xavi, zo klinkt het. 

Barcelona en Atlético gaven elkaar weinig toe, maar de Catalanen trokken dankzij een treffer van João Félix toch aan het langste eind. Aandacht was er ook voor De Jong. 'Xavi, zonder Gavi en zonder Ter Stegen, maar met Raphinha, Pedri en vooral Frenkie de Jong, kon eindelijk een elftal aanvoeren waarmee hij van begin tot eind het plan van Simeone (Diego, Atlético-trainer, red.) overtrof. Barça vond rust in De Jong, terwijl het pittige van João Félix kwam', zo tekent Diario SPORT op. 

Mundo Deportivo zoomt in op één specifiek moment in de wedstrijd. In de 36e minuut leek Antoine Griezmann vrij uit te kunnen halen voor de 1-1, maar de Oranje-international gooide zich voor de poging van de Franse aanvaller. 'Een miraculaueze onderschepping', aldus Mundo Deportivo, dat de prestatie van de kersverse vader het predikaat 'uitstekend' geeft. 

De voormalig speler van Ajax speelde tegen Atlético tevens zijn 139e wedstrijd in La Liga. Daarmee heeft hij nu evenveel competitiewedstrijden voor Barça gespeeld als Cruijff, die tussen 1973 en 1978 in Camp Nou uitgroeide tot een clublegende. In totaal speelde De Jong 193 wedstrijden voor de Spaanse grootmacht. Daarmee is hij nog (lang) niet de Nederlander met de meeste wedstrijden voor de Spaanse grootmacht. Dat record is nog altijd in handen van Phillip Cocu, die 292 keer de clubkleuren verdedigde.