Eredivisie-flops: defensief trio van Vitesse, Feyenoord levert duo na mokerslag

Eredivisie-flops: defensief trio van Vitesse, Feyenoord levert duo na mokerslag

04-12-2023 11:00
35

Speelronde veertien van de Eredivisie zit er weer op, en dus is het weer tijd voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. Vitesse is hofleverancier na opnieuw een hele pijnlijke avond. Feyenoord, dat van PSV een mokerslag kreeg in De Kuip, levert een tweetal. Ook Ajax, dat wel wist te winnen, is vertegenwoordigd. 

Jamal Amofa (Go Ahead Eagles)
Was directe tegenstander en FC Twente-spits Manfred Ugalde al na dertig seconden helemaal kwijt: 0-1. Ook bij de 0-2 verloor hij het duel van de Costa Ricaan, die vervolgens doorkopte op een scorende Sem Steijn. Na 45 minuten spelen had trainer René Hake genoeg gezien. Hij liet Amofa achter in de kleedkamer.

Melle Meulensteen (Vitesse)
Was afgelopen zaterdag misschien wel de grootste dissonant bij een heel matig Vitesse, dat zich al na achttien seconden spelen liet foppen door Fortuna Sittard. Zelf moest een overduidelijk gefrustreerde Meulensteen de strijd na 49 minuten al staken. De verdediger pakte een oliedomme tweede gele kaart na doorhalen op Fortuna-aanvaller Iñigo Córdoba.

Lutsharel Geertruida (Feyenoord)
Arne Slot gaf na Feyenoord - PSV aan dat zijn elftal moet stoppen met het maken van grote fouten in topwedstrijd. De trainer doelde daarmee wellicht ook op de 0-1 van de Eindhovenaren, die werd ingeleid door heel knullig balverlies van Geertruida. De Oranje-international gooide er een trucje uit aan de zijlijn, en daar wist PSV wel raad mee.

Alois Oroz (Vitesse)
Speelde net als alle Vitesse-verdedigers een erg matige wedstrijd in Limburg. Vooral de 3-0 is Oroz aan te rekenen. De Oostenrijker liet zich van de bal zetten door Tijjani Noslin, die hem vervolgens op pijnlijke wijze aftroefde op pure snelheid.

Sven Sonnenberg (Heracles Almelo)
Heracles had écht niet hoeven verliezen van Sparta, maar dat gebeurde wel, iets wat Sven Sonnenberg is aan te rekenen. De Duitser leverde de bal op haast onverklaarbare wijze zomaar in, waarna Spartaan Joshua Kitolano kon afronden.

Carlens Arcus (Vitesse)
Zakte door het ijs tegen Fortuna. De rechtsback oogde ontzettend zeker, was slordig aan de bal en veroorzaakte na ruim zeventig minuten spelen met een oliedomme overtreding een strafschop. Gelukkig voor hem stopte Eloy Room vervolgens tot twee keer toe een poging van Kaj Sierhuis.

Steven Bergwijn (Ajax)
Slaagde er tegen NEC nauwelijks tot niet in gevaarlijk te worden. Er mag simpelweg meer verwacht worden van de Oranje-international, die geregeld balverlies leed en wiens dribbels vaak op niets uitdraaide.

Mio Backhaus (FC Volendam)
Waar Volendam het PEC Zwolle voor rust nog lastig maakte, stortte het na de theepauze helemaal in. Doelman Backhaus moest maar liefst vijf keer slikken. Hij was zeker niet schuldig aan elk doelpunt, aangezien ook zijn teamgenoten door het ijs zakte, maar Backhaus had hier en daar wat wel meer kunnen betekenen.

Luka Ivanusec (Feyenoord)
Samen met Geertruida de minste aan Feyenoord-zijde. Ivanusec werd geen moment gevaarlijk. Het debuut van de Kroaat bij FC Utrecht was nog zeer indrukwekkend, maar na zijn enkelblessure hebben we de oude Ivanusec niet echt meer gezien.