Perez ziet wijziging met Berghuis goed uitpakken bij Ajax

Perez ziet wijziging goed uitpakken bij Ajax: 'Die positie is geschikter voor hem'

4 december om 11:14

Kenneth Perez vindt Steven Berghuis beter als rechtsbuiten dan als aanvallende middenvelder. In de afgelopen weken speelt de linkspoot weer regelmatig op de rechterflank bij Ajax, waar hij indruk maakt. Dat ziet ook Kees Kwakman.

Tegen NEC was Berghuis de grote man bij Ajax. De aanvaller annex middenvelder liet mooie dingen zien en was goed voor de assist bij de tweede Ajax-treffer. "Vanaf het moment dat Van 't Schip kwam, speelt hij weer als rechtsbuiten", begint Kwakman bij Dit Was Het Weekend. "In de eerste wedstrijd van Van 't Schip, tegen Volendam, was Berghuis heel actief en die lijn heeft hij doorgetrokken. Ik vond hem tegen NEC de beste man. Hij heeft natuurlijk ook gewoon veel kwaliteit."

Perez vindt al langer dat Berghuis meer een rechtsbuiten dan een aanvallende middenvelder is. De Deen is dan ook niet van mening veranderd, na de goede wedstrijd van de Ajacied op de rechterflank. "Donderdag (tegen Olympique Marseille, red.) speelde hij natuurlijk ook vrij goed op 10. Maar over een heel seizoen, denk ik dat rechtsbuiten een betere positie voor hem is dan het middenveld. Ik vind hem eigenlijk ook niet een hele goede nummer 10."

"Berghuis is een slimme speler, waardoor hij de linksback altijd laat twijfelen: moet ik nou wel door? Hij staat er net te ver vanaf, maar ook net te ver weg van het middenveld", gaat Perez verder. "Daardoor creëer je ruimte voor jezelf. Ik denk dus dat die positie geschikter is voor hem."