Newcastle United heeft De Gea op het oog

'De Gea mag hopen op verrassende terugkeer in de Premier League'

4 december om 12:50

Newcastle United heeft voormalig Manchester United keeper David de Gea op het oog als vervanger voor de geblesseerde Nick Pope. De Spaanse doelman zit sinds afgelopen zomer nog zonder club.

De Gea mocht afgelopen zomer transfervrij vertrekken van manager Erik ten Hag, die Andre Onana als nieuwe eerste keeper oppikte bij Internazionale. De goalie heeft nog geen nieuwe club kunnen vinden. Maar nu Pope er waarschijnlijk vier tot vijf maanden uit ligt met een schouderblessure, staat De Gea bovenaan het lijstje van Newcastle, meldt The Daily Mail. Recent werd De Gea ook gelinkt aan Real Betis, terwijl ook niet werd uitgesloten dat de 33-jarige sluitpost zou stoppen met keepen.

The Magpies zouden met De Gea een directe versterking binnenhalen. De Spanjaard zal waarschijnlijk wel salaris in moeten leveren, ten opzichte van zijn laatste periode bij United, om aan de bak te kunnen bij Newcastle. Met Martin Dubravka en Loris Karius heeft Newcastle ook nog twee eigen keepers waar ze een beroep op kunnen doen.

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!