Sierhuis: 'Ik hoorde vaak dat ik geen echte Ajax-spits ben'

'Ik hoorde vaak dat ik geen echte Ajax-spits ben, meer eentje voor Feyenoord'

4 december om 13:24

Het gaat de goede kant op met Kaj Sierhuis, verzekert de spits van Fortuna Sittard zelf na zijn twee goals tegen Vitesse (3-1). Daarmee verdubbelde hij zijn seizoenstotaal.

"Als spits knaagt dat altijd aan je", zegt Sierhuis tegen Voetbal International over zijn improductiviteit. "Maar vanaf het begin heb ik geprobeerd het positieve eruit te halen. Ik moest me bij Fortuna eerst fysiek ontwikkelen, het langer vol kunnen houden. Die stappen ben ik aan het zetten. Nu wil ik doorgroeien naar een hoger niveau."

De 25-jarige spits, die de kans op een hattrick tot twee keer toe liet liggen vanaf de penaltystip, heeft het altijd van hard werken moeten hebben. "Er waren meerdere trainers in mijn Ajax-jeugd die tegen me hebben gezegd dat ik geen echte Ajax-spits ben, maar meer eentje voor Feyenoord. Vond ik niet erg om te horen. En ik ben met mijn stijl toch ver gekomen bij Ajax."

De teller stokte bij drie wedstrijden in Ajax 1. Daarna speelde hij voor FC Groningen, Stade Reims en Heracles Almelo. Afgelopen zomer verkaste Sierhuis na veel blessureleed transfervrij naar Fortuna Sittard. "Als ik dan eens de kans kreeg in Frankrijk, kon ik ook nooit helemaal overtuigen."

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!