'Makkelie anti-PSV, onbegrijpelijk van KNVB'

'Makkelie was anti-PSV, onbegrijpelijk dat KNVB hem naar zo'n wedstrijd stuurt'

4 december om 14:31

Willy en René van de Kerkhof zijn in de wolken met PSV, dat afkoerst op de eerste landstitel sinds 2018. Toch hebben de clubiconen het nodige aan te merken na de 1-2 zege op Feyenoord.

René is niet te spreken over scheidsrechter Danny Makkelie. "Die rare actie van Hartman tegen Teze... Dat was minstens geel, maar eigenlijk rood", moppert hij in de Willy & René PSV-podcast van Omroep Brabant. "De hele eerste helft was Makkelie anti-PSV. Hij floot steeds voor overtredingen van PSV maar zag heel veel van Feyenoord door de vingers. Gelukkig trok hij in de tweede helft een beetje bij."

Om de zweem van partijdigheid te voorkomen moet Makkelie volgens René geen wedstrijden van Feyenoord fluiten. De toparbiter komt uit de regio-Rotterdam. "Ik vind het onbegrijpelijk dat de KNVB hem naar zo'n wedstrijd stuurt", klinkt het.

Ook sommige PSV'ers krijgen kritiek van de broers. "Benítez wilde kennelijk dat het nog even spannend werd", zegt Willy over de 1-2 van Santiago Gimenez. "Bij die tegengoal ging hij met één hand naar de bal in plaats van twee. En ondanks de assist bij de eerste goal vond ik Bakayoko ook niet goed spelen."