Ajax bekijkt talent van Bayern op tribune WK Onder 17

'Scouting van Ajax op tribune in Indonesië voor toptalent van Bayern München'

4 december om 17:50
Laatste update: 4 december om 17:53

Scouts van Ajax zouden tijdens de finale van het WK Onder 17 op de tribune hebben gezeten om de zeventienjarige Robert Ramsak te kijken. Dat meldt onder andere BILD. Het talent staat op het punt om een nieuwe contract te tekenen bij Bayern München, maar Ajax en andere clubs hopen hem wellicht nog op andere gedachten te brengen.

Mochten de scouts onder de indruk zijn geraakt van de aanvaller tijdens de finale in Indonesië, dan is er volgens de Duitse media flinke concurrentie. Ook Dinamo Zagreb, RB Salzburg en Sporting Portugal zaten op de tribune tijdens de eindstrijd van het jeugdtoernooi. Ramsak kan dus een contract bij Bayern tekenen, maar de andere geïnteresseerde clubs proberen hem te verleiden met meer perspectief op speeltijd in het eerste.

Niet alleen op clubgebied wordt er aan Ramsak getrokken, ook zijn internationale carrière kan nog een aantal kanten op. De aanvaller speelde dus met Duitsland mee op het WK Onder 17, maar hij zou ook uit mogen komen voor Slovenië. Dat land wil hem nu verleiden met een plek in de selectie voor het EK 2024. Ramsak lijkt echter vastberaden en wil voor zijn kans gaan bij het Duitse nationale elftal.

De spits is tot nu toe op schot voor Bayern München dit seizoen. Namens het Onder 19-elftal van de Duitsers maakte hij vijf goals in tien wedstrijden en deed hij daar ook nog eens een goal in de Youth League bij.