Jean-Paul Boëtius voert gesprekken met Sparta

Boëtius bevestigt gesprekken met Eredivisionist: 'Sta er heel open in'

4 december om 21:00
Laatste update: 5 december om 10:40

Jean-Paul Boëtius keert mogelijk terug in de Eredivisie. De middenvelder annex aanvaller maakt maandagavond bij Rondo bekend gesprekken te voeren met Sparta Rotterdam, de huidige nummer zes van Nederland. 

Boëtius vertrok afgelopen zomer bij Hertha BSC, waarmee hij degradeerde uit de Bundesliga. Sindsdien is hij transfervrij. Om zijn conditie op peil te houden, traint hij al enige tijd mee bij Sparta. "Ik mag me daar fit houden", vertelt hij. "We zijn, sinds vandaag, moet ik zeggen, in gesprek", vervolgt de Oranje-international, waarna tafelgenoot Ruud Gullit vraagt of Sparta hem wil hebben.

"Ja, Sparta wil me hebben", antwoordt de oud-Feyenoorder. "Wat uiteindelijk daar de uitkomst van is, gaan we zien." Gullit ziet in de rechtspoot een buitenspeler. "Je ambieert een andere positie dan je eigenlijk was. Je was eerst een buitenspeler, maar nu?", vraagt hij. "Ik wil op het middenveld aan de slag. Op zes, acht of tien", is Boëtius stellig. 

De inmiddels 28-jarige Boëtius genoot de afgelopen zomer interesse van een aantal clubs, waaronder ook Hellas Verona. "Maar toen was ik wat kritisch. Dat moet ik nu wat minder zijn. Ik sta er heel open in."

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!