Van Basten geniet van Noa Lang

Van Basten: 'Er is eigenlijk in Nederland maar één goede aanvaller, dat is hij'

4 december om 21:20
Laatste update: 4 december om 21:24

Volgens Marco van Basten kent de Eredivisie eigenlijk maar één goede aanvaller: Noa Lang. De voormalig topspits geniet ervan om te kijken naar de vleugelaanvaller, die in zijn ogen over kwaliteiten beschikt die niemand anders in de Eredivisie heeft. 

Van Basten zit maandagavond aan tafel bij Rondo, waar uiteraard ook PSV aan bod komt. De Eindhovenaren deelden zondag een mokerslag uit aan Feyenoord, zonder Lang. Van Basten mist hem. "De beste speler, Noa Lang, doet niet mee. Er is eigenlijk in Nederland maar één echte goede aanvaller. Dat is hij. Ze hebben het nu al een tijdje zonder hem gedaan. Ik mis hem wel op het veld ja."

Lang keerde onlangs tegen FC Twente (0-3 zege PSV) terug van een blessure, maar kampt momenteel met een terugslag. "Als hij aan de bal is, dan denk ik: dan gaat er wat gebeuren", vervolgt Van Basten. "Dat zie je in Nederland bijna niet meer. Bij Ajax zie je er niet één, bij PSV zie ik er ook weinig en bij Feyenoord komen ze die man niet voorbij. Wie zie je tegenwoordig nog één tegen één constant de beste zijn?", vraagt hij zich hardop af.

Van Basten raakt niet uitgesproken de dribbelaar, die tot dusver vier doelpunten in acht Eredivisie-wedstrijden. "Hij daagt je echt uit, gaat je voorbij én is gewoon slim. Ik ben gewoon blij als hij meedoet. Dat heb ik eigenlijk bij geen een andere speler nu in de Nederlandse Eredivisie."