Sneijder en Kieft zien PSV-uitblinker én dissonant

Sneijder en Kieft zien PSV-uitblinker én dissonant: 'Speelde voor Feyenoord'

5 december om 06:55

Ismael Saibari is de gevierde man bij PSV na de zege op Feyenoord, maar Yorbe Vertessen kon niet overtuigen in de Eredivisie-topper. Wesley Sneijder en Wim Kieft zijn zeer kritisch op de Belgische aanvaller, die Noa Lang en Hirving Lozano verving.

"Vertessen was bij Feyenoord aan het meedoen aan de linkerkant", begint Sneijder bij Veronica Offside. "Oh, wat was die slecht", beaamt Kieft. Sneijder gaat verder: "Ik weet niet of we de statistieken hebben, maar hij heeft de bal volgens mij geen één keer naar de goede kleur gespeeld. Hij had geluk tegen Sevilla, dat hij één keer een bal goed voorgaf."

Vertessen gaf in het Champions League-duel de assist op het winnende doelpunt van Ricardo Pepi. "Ik denk dat hij z’n ogen dicht deed, met z’n chocoladebeen schoot en dacht: ik zie het wel. Hij kwam precies goed uit. En toen had hij ook wel een paar goede rushes hoor, hij was wel lekker bezig aan de zijlijn. Maar gisteren was hij dra-ma-tisch."

Volgens Kieft kampt de Belgische aanvaller met ‘een chronisch gebrek aan zelfvertrouwen’. "Ik denk dat hij een beetje last van de druk heeft. Normaal zou je heel veel zelfvertrouwen moeten meenemen uit zo’n wedstrijd tegen Sevilla. Maar als je ziet hoe hij begint aan de wedstrijd tegen Feyenoord…"

Saibari
Sneijder en Kieft zijn wel onder de indruk van het optreden van Saibari tegen Feyenoord. "Geweldig. Hij had op het middenveld één keer een actie: hij was zo weg. Hij is zo wendbaar met dat lijf. Het is echt grote klasse", stelt de voormalig spits. "Hij maakt die goal, maar in de tweede helft liep hij er in de één-tegen-één ook nog een keer achteloos voorbij. Deze jongen heeft potentie om echt een heel grote voetballer te worden."

Sneijder sluit zich daarbij aan. "In de Champions League maakte hij ook het verschil. Die bal in één keer met links, dat is gewoon echt bewust. Puur op techniek. Dat zijn spelers die het verschil kunnen maken in Nederland. Dat geldt voor Malik Tillman ook. Die viel in en was gelijk aanwezig. Die twee invallers maakten het verschil bij PSV.