Slot kritisch op Paixão en Ivanusec, wijst naar Bakayoko

Slot kritisch op niveau Feyenoord-duo: 'Dat heeft hij niet laten zien'

5 december om 07:55

Arne Slot is bijzonder kritisch op vleugelspelers Igor Paixão en Luka Ivanusec. De Braziliaan en de Kroaat konden ook in de Eredivisie-topper tegen PSV niet het verschil maken voor Feyenoord.

Paixão werd tegen de Eindhovenaren naar de bank verwezen. "In de laatste wedstrijden van ons zag ik dat hij heel weinig bij gevaar betrokken is geweest, laat staan dat hij bij doelpunten betrokken was. Dus dan krijgt een keer een andere speler de kans en dat was nu Ivanusec", vertelt Slot, geciteerd door Voetbal International.

Ook Ivanusec kon geen potten breken. "Hij bracht niet wat we van hem hoopten", is Slot glashelder. "We stelden hem op in de hoop dat hij iets kon creëren, zoals Bakayoko de assist gaf bij de 0-1. Dat is hem niet gelukt. Tegelijkertijd is het een beetje makkelijk om dan alleen naar de buitenspelers te wijzen. Het was ook niet makkelijk om de buitenspelers in mooie posities aan de bal te krijgen."

Toch geeft Slot toe dat hij meer verwacht van zijn vleugelaanvallers. "In het internationale voetbal moet je mensen op de vleugels hebben die de één tegen één kunnen domineren. Wij hebben spelers waarvan we hopen dat ze naar dat niveau toegroeien. Ze hebben de laatste weken te weinig aangetoond dat ze die één tegen één kunnen domineren", luidt het harde oordeel van de Feyenoord-trainer.

"Wij spelen met vier verdedigers en met de punt naar achteren op het middenveld, waarbij we Ramiz proberen vrij te spelen. Die manier van spelen zou geweldig kunnen gedijen met buitenspelers die de één tegen één domineren. Paixão is een speler waarvan ik hoop dat hij naar dat niveau toe gaat, maar ik moet ook bekennen dat hij het de laatste weken niet heeft laten zien", besluit Slot.