'Oranje strikt na Duitsland tweede oefenpartner'

'Oranje strikt tegenstander voor uitzwaaiwedstrijd in Johan Cruijff Arena'

5 december om 08:10

Het Nederlands elftal oefent in aanloop naar het EK 2024 ook tegen Schotland, zo melden media in dat land. Eerder maakte bondscoach Ronald Koeman al bekend dat Oranje het in maart opneemt tegen Duitsland.

Nederland en Schotland staan vermoedelijk op 26 maart tegenover elkaar in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam, schrijft onder meer The Scotsman. Daarmee lijkt het als de traditionele uitzwaaiwedstrijd te dienen voor Oranje. Het treffen met Die Mannschaft wordt vermoedelijk in Duitsland gespeeld. Frankfurt geldt als optie. "Daar zal snel duidelijkheid over komen", zei Koeman na de EK-loting.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Duitsland

  • logo

    Schotland

De bondscoach gaf ook al aan dat het Nederlands elftal nog voor eigen publiek in actie wil komen. "We willen in maart ook nog in eigen land een oefenwedstrijd spelen. We zijn bezig met een tegenstander, maar wilden ook zeker weten dat we die niet op het EK treffen. Het wordt dus geen Frankrijk of Oostenrijk." Schotland werd in groep A ingedeeld bij gastland Duitsland, Hongarije en Zwitserland.

Voor Oranje begint het EK op 16 juni met een wedstrijd tegen de winnaar van de play-offs. Daarna wachten de confrontaties met Frankrijk (21 juni) en Oostenrijk (25 juni).