Gullit in zonnetje gezet door PSV

PSV-legende Gullit krijgt voor duel met Heerenveen ereplek in Philips Stadion

5 december om 09:50

Voordat PSV en sc Heerenveen donderdagavond om 18.45 uur aftrappen, wordt eerst Ruud Gullit in het zonnetje gezet door de club uit Eindhovenaren. De voormalig topvoetballer krijgt een zogeheten Walk of Fame-tegel. 

De  61-jarige Gullit, tevens Ballon d'Or-winnaar van 1987, speelde tussen 1985 en 1987 voor PSV. In die twee jaar speelde hij 75 officiële duels voor de club uit Eindhoven. Zijn aandeel in de successen was groot. Gullit maakte liefst 53 doelpunten. 

"Ruud Gullit is een van de beste spelers die ooit voor PSV heeft gespeeld en is een van de symbolen van ons rijke verleden", vertelt commercieel directeur Frans Janssen, opgetekend door Voetbal International. "Daarom is hij een zeer waardevolle toevoeging aan de Walk of Fame, dat inmiddels een begrip is geworden onder onze supporters."

In die Walk of Fame zijn op dit moment de volgende spelers opgenomen: Jan van Beveren, Hans van Breukelen, Heurelho Gomes, Berry van Aerle, Jan Heintze, Mark van Bommel, Luc Nilis, Willy van der Kuijlen, Phillip Cocu, Willy én René van de Kerkhof, Romário, Ronaldo, Ruud van Nistelrooij, Arjen Robben, Mateja Kezman en Guus Hiddink.