Luis Suárez neemt afscheid bij Grêmio

Emotionele Suárez zegt Grêmio vaarwel: 'Voetballen met m'n zoon lukt niet meer'

5 december om 10:30

Luis Suárez heeft na één jaar afscheid genomen van Grêmio. De 36-jarige aanvaller speelde zijn laatste wedstrijd voor de Braziliaanse club tegen Vasco da Gama. Na afloop trakteerde het publiek hem op een staande ovatie.  

De periode van Suárez bij Grêmio was kort maar krachtig. De Uruguayaan kwam 52 keer in actie. Daarin was hij goed voor 24 doelpunten en zeventien assists. Tegen Vasco da Gama tekende hij voor het 555e doelpunt uit zijn rijke voetballoopbaan. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Grêmio

  • logo

    Internacional

"Mijn familie en ik willen jullie fans allemaal bedanken voor de liefde die we zondag hebben mogen ervaren in het stadion", aldus Suárez, die zich via X tot de Grêmio-aanhang richt. "Het was een ongelofelijke en onvergetelijke dag. We zullen Grêmio en de fans voor altijd in ons hart dragen."

Het was al een tijdje bekend dat Suárez één jaar bij Grêmio zou blijven. De oud-speler van Ajax en FC Barcelona kampt al geruime tijd met een chronische knieblessure. Onlangs sprak hij met de Uruguayaanse radiozender Sport 890 over zijn slepende fysieke kwalen. "Een paar dagen voor elke wedstrijd nam ik drie pijnstillers en enkele uren voor de aftrap moest ik een injectie krijgen. Zo niet, dan kon ik niet spelen. Dat verklaart ook meteen het mank lopen. Ik moet beseffen dat ik over misschien vijf jaar niet meer met mijn vrienden kan voetballen."

"De waarheid is dat de eerste stappen ’s ochtends heel pijnlijk zijn", vervolgt Suárez, die ook bij Liverpool uitgroeide tot een clublegende. "Iedereen die me ziet, denkt dat ik onmogelijk een wedstrijd kan afwerken. Maar het ergste van allemaal: wanneer mijn zoon vraagt om samen met hem een potje te voetballen, dan lukt het me gewoon niet", besluit de spits, die binnenkort mogelijk herenigd wordt met vriend Lionel Messi bij Inter Miami.