Interesse in FC Groningen-spits Kevin van Veen

'Interesse vanuit Eredivisie en KKD in veelbesproken Groningen-spits Van Veen'

5 december om 10:55

Er is vanuit zowel de Eredivisie als de Keuken Kampioen Divisie interesse in FC Groningen-spits Kevin van Veen. Dat meldt RTV Noord-verslaggever Stefan Bleeker.

Van Veen werd afgelopen zomer als nieuwe grote man binnengehaald door Groningen, dat hem overnam van het Schotse Motherwell, waar de spits zich had ontpopt tot een doelpuntenmachine. Zijn eerste maanden in Groningen vielen erg tegen. Voorlopig doet hij niet mee. Van Veen is immers voor onbepaalde tijd terug naar Schotland, waar hij de laatste fase van de zwangerschap van zijn vrouw mee wil maken. 

Op de achtergrond houden diverse clubs zijn situatie nauwlettend in de gaten. "Vanuit de Eredivisie heeft NEC al geïnformeerd", aldus Bleeker in de RTV Noord-podcast De Koffiecorner. De Nijmegenaren kunnen niet meer beschikken over Bas Dost, die thuis revalideert nadat hij vorige maand tot ieders grote schrik plotseling in elkaar zakte tijdens het uiduel met AZ. 

Er is ook interesse vanuit de KKD, aldus Bleeker. "Roda heeft geïnformeerd, NAC heeft geïnformeerd. Hij krijgt bij die clubs, los van het feit of hij speelt, ook met heimwee te maken. Dus je moet je afvragen: gaat dat dan voor hem wat helpen? Maar aan de andere kant, als ik hem was, zou ik misschien ook maar eens denken: misschien moet ik maar terug naar Schotland. Dat je je gewoon lekker voelt, dat je met plezier naar je werk gaat, 's avonds ook weer thuis bent, dat is ook wat waard."

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!