FC Volendam stelt Kohler op non-actief

Geen Kohler tegen Feyenoord: FC Volendam stelt trainer op non-actief

5 december om 11:56
Laatste update: 5 december om 13:20

Matthias Kohler zit komende donderdag niet op de bank als trainer van FC Volendam, dat om 21.00 uur de uitwedstrijd tegen Feyenoord speelt. Kohler is op non-actief gesteld, weet Voetbal International. De nummer zeventien van de Eredivisie meldt dat Michael Dingsdag hem vervangt.

Net als de rest van Team Jonk kondigde Kohler vrijdag zijn vertrek aan bij Volendam, uit onvrede over het ontslag van voorzitter Jan Smit. Zij wilden echter een 'normale overdracht' realiseren. De Duitse oefenmeester zat daardoor nog op de bank tijdens het Eredivisie-duel met PEC Zwolle (0-5). Het was nog onduidelijk of hij ook donderdag tegen Feyenoord van de partij zou zijn. Daar steekt de raad van commissarissen nu een stokje voor.

Assistent Michael Dingsdag neemt tot de winterstop de honneurs waar, zo bevestigt Volendam. Hij leidt het team tegen Feyenoord en sc Heerenveen en zal worden bijgestaan door assistent Regillio Simons en keeperstrainer Frank van der Geest. "Als de club en de spelers een beroep op mij doen, ben ik vanzelfsprekend bereid de club te ondersteunen", laat de voormalig verdediger weten. FC Volendam beraadt zich op het verdere vervolg, stelt de club.