Ajax krijgt meer duidelijkheid over blessure Godts

'Ajax krijgt blessure update: geen rentree in 2023, mogelijk wel op trainingskamp'

5 december 2023 om 12:26

De blessure van Mika Godts is minder ernstig dan gevreesd, hoewel hij een scheur in zijn hamstring heeft opgelopen. De achttienjarige Belg is mogelijk op tijd hersteld om met Ajax op trainingskamp te gaan.

Godts raakte vrijdag geblesseerd tijdens de slotfase van het Keuken Kampioen Divisie-duel van Jong Ajax bij FC Den Bosch (3-3). De linksbuiten moest per brancard van het veld. Even werd gedacht aan een kruisbandblessure, maar al snel bleek het om zijn hamstring te gaan. Hoewel hij dus een scheurtje heeft opgelopen, meldt Voetbal International dat het 'geen kwestie van maanden' zal zijn.

Volgens Ajax Showtime zit dit kalenderjaar er desondanks op voor Godts. Wel bestaat de kans dat hij in januari alweer met de rest van de selectie op trainingskamp kan. Ajax slaat van 2 tot en met 7 januari zijn tenten op in de Zuid-Spaanse badplaats Cádiz. In de komende dagen moet verder onderzoek een beter beeld geven over het herstel van de dribbelaar.

Godts speelde dit seizoen acht keer voor de hoofdmacht van Ajax, twaalf keer maakte hij zijn opwachting in de Keuken Kampioen Divisie.