Kritiek op aankopen van Feyenoord

'Feyenoord heeft veel geld uitgegeven, die spelers hadden er moeten staan'

5 december om 12:40

De aankopen van Feyenoord kunnen nog niet aan de verwachtingen voldoen. ESPN-verslaggever Sinclair Bischop, die de club jarenlang op de voet volgde voor RTV Rijnmond, is kritisch op het transferbeleid van de Rotterdammers.

Feyenoord gaf afgelopen zomer ruim 36 miljoen euro uit aan nieuwe spelers. Tot dusver toont alleen Calvin Stengs zich een vaste waarde in de ploeg van Arne Slot. "Feyenoord is geweldig aan het seizoen begonnen, heeft indruk gemaakt in de Champions League”, begint Bischop bij FC Rijnmond. "Maar als je kijkt naar de basis, zie je telkens maar één of twee nieuwe spelers. Er staat een geraamte met negen spelers van vorig seizoen."

"Dat had natuurlijk niet moeten gebeuren", gaat Bischop verder. Hij had verwacht dat de aankopen verder zouden zijn. "Feyenoord heeft veel geld uitgegeven. Zerrouki, Ivanusec, Ueda, Lingr. Dat zijn spelers die er allemaal hadden moeten staan. Dan was Feyenoord verder gekomen." De verslaggever wil de aankopen desondanks niet afschrijven. "Ik denk wel dat het spelers zijn die Feyenoord beter maken, maar op dit moment moet Feyenoord het voornamelijk hebben van de spelers die er vorig jaar al waren. Dat terwijl je ook de Champions League in ging."

Robert Maaskant mist op dit moment kwaliteit bij Feyenoord. "Er wordt veel gewisseld aan de zijkanten. Er is eigenlijk niet één speler die er uit springt. Als je mensen vraagt om de opstelling te maken, hoor je allemaal verschillende opties. Dat is geen goed teken." Onder meer Luka Ivanusec kan na zijn blessure niet aan de verwachtingen voldoen. "Maar laten we niet gaan doen alsof hij het niet gaat redden. Het is gewoon echt een fantastische speler. Je hebt het met Quinten Timber ook gehad. Die had vorig seizoen ook even nodig."

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!