Spaanse lofzang over Bakayoko: 'Nieuwe Doku'

Spanjaarden lyrisch over 'PSV-sensatie': 'De nieuwe Doku'

5 december om 13:25
Laatste update: 5 december om 15:51

De prestaties van PSV en Johan Bakayoko in het bijzonder vallen ook in het buitenland op. De twintigjarige Belg wordt door Diario AS omschreven als een 'sensatie, die leuk is om naar te kijken zoals maar weinig spelers in Europa'.

'De nieuwe Doku is los', luidt de kop boven het artikel. De Spaanse sportkrant ziet dat PSV maar door blijft denderen in de Eredivisie. 'Zelfs de huidige kampioen kon de Eindhovenaren niet stoppen. In het geweldige team vallen de namen van Noa Lang, Ismael Saibari en Joey Veerman op, maar er is één factor die eruit springt, die anders is. Hij is één van de sleutels tot het succes van het team van Peter Bosz', wordt gewezen op Bakayoko.

'De twintigjarige rechtsbuiten, linksvoetig, overweldigt met zijn kenmerkende lange passen en met een zelfvertrouwen, dat maar weinigen demonstreren. Hij creëert voortdurend gevaarlijke kansen', schrijft AS lyrisch over de PSV-aanvaller, die een 'dubbelganger' van landgenoot Jérémy Doku wordt genoemd. 'Die andere Belg is dit seizoen een revelatie bij Manchester City. De overeenkomsten zijn onmiskenbaar. Beide creëren ze als geen ander kansen voor hun team. Hun manier van sprinten en vrolijke dribbelstijl zorgt voor de illusie, al is de één zes centimeter langer.'