Ellery Cairo nieuwe fysiektrainer FC Twente

Twente voegt oud-speler toe aan technische staf: 'Extra trainingen faciliteren'

5 december 2023 om 13:52

Ellery Cairo is door FC Twente toegevoegd aan de technische staf van hoofdcoach Joseph Oosting. De 45-jarige Cairo gaat aan de slag als fysiektrainer bij de hoofdmacht van de Tukkers. Deze nieuwe rol gaat de Rotterdammer combineren met zijn takenpakket binnen de jeugdopleiding.

Cairo moet de spelers van Twente verder brengen op fysiek vlak. "Met de komst van Cairo kunnen we voor de spelers extra trainingen faciliteren op fysiek vlak. Zowel groepstrainingen als individueel", legt technisch directeur Arnold Bruggink uit. De oud-speler van Twente werkt al jaren bij de club uit Enschede en zet nu een vervolgstap. "Ellery kent als oud-speler de club goed en werkt al jaren in deze functie in de Academie. Het is een goede ontwikkeling dat hij nu ook beschikbaar is voor de hoofdmacht van FC Twente."

De voormalig aanvaller is blij met zijn stap binnen de club. "Veel jongens waarmee ik in de Academie heb gewerkt zitten nu bij de selectie, dan is het wel bijzonder om weer met hen te werken", vertelt hij zelf. "Ik vind het heel mooi om weer op een heel hoog niveau aan de slag te gaan en de jongens klaar te stomen voor hun trainingen en wedstrijden." Van 2000 tot 2003 speelde Cairo 102 wedstrijden voor FC Twente.