Voormalig supersub Platje: 'Akpom niet blij'

Voormalig supersub: 'Akpom zit niet blij op de bank bij Ajax'

5 december om 15:00
Laatste update: 5 december om 15:21

Als invaller is Chuba Akpom de laatste weken goud waard voor Ajax. Toch is Melvin Platje, die bij FC Volendam naam maakte als supersub, er in #DoneDeal van overtuigd dat de 28-jarige Engelsman niet heel blij is met zijn rol.

Akpom scoorde liefst zes keer in de laatste zeven officiële duels van Ajax, maar hij moet Brian Brobbey voor zich dulden in de pikorde. Vanuit de Premier League zou er al voorzichtig interesse zijn. "Ik denk dat als je hem kan verkopen voor het bedrag dat je hem hebt gekocht, dat ik het zou doen", reageert Kaj Ramsteijn in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur. "Brobbey gaat hij er niet uit spelen en je hebt Mikautadze nog achter de hand. Die moet het dan gaan laten zien."

VP-hoofdredacteur Dennie van Laar wijst op de waarde die Akpom de laatste weken heeft. De spits lijkt zijn draai te vinden, zij het in een rol als supersub. Platje verwierf aan het begin van zijn carrière eenzelfde status bij Volendam. "Ik was negentien jaar, dus ik accepteerde dat. Ik vond het helemaal geweldig om in de Eredivisie te spelen. Ik viel in en maakte de winnende, het was voor mij een droom die uitkwam om in de Eredivisie te spelen."

Platje ziet een belangrijk verschil met Akpom. "Hij heeft een heel andere leeftijd. Als hij invalt, dan is hij denk ik niet tevreden." Volgens Platje is het 'zeker niet leuk' om de naam te hebben dat je makkelijker scoort als invaller. "Zo'n Akpom zal niet blij op de bank zitten. Het is altijd een lekker gevoel als je scoort. Maar als je weet dat je er de volgende wedstrijd weer naast staat, dan ben je niet vrolijk. Niet op zijn leeftijd. Dit zal hij niet langer dan één seizoen vol gaan houden."

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!