Ten Hag ontkent verhalen uit de media: 'Ze moeten niet achter onze rug om tikken'

Ten Hag ontkent verhalen uit de media: 'Ze moeten niet achter onze rug om tikken'

5 december om 15:14
Laatste update: 5 december om 15:48

Erik ten Hag heeft gereageerd op de verhalen uit de media. Manchester United verbood dinsdag vier journalisten de persconferentie voor het duel met Chelsea bij te wonen. Ten Hag benadrukt dat de spelersgroep nog volledig achter hem staat.

De journalisten van Manchester Evening News, Sky Sports, The Mirror en ESPN mochten niet bij het persmoment aanwezig zijn. Zij schreven in de afgelopen dagen dat Ten Hag 'vijftig procent van de kleedkamer verloren is' en dat de spelersgroep het niet eens is met de manier waarop de Nederlander met Jadon Sancho omgaat. United betreurt dat de verhalen gepubliceerd worden zonder dat de club context kan geven, waarop er maatregelen werden genomen.

Ten Hag stelt dat de selectie nog achter hem staat. "Daar ben ik zeker van. Dat zag je in de comeback tegen Brentford, de duels met Burnley en Fulham. Het team toonde karakter in die wedstrijden, een grote mate van vastberadenheid en veerkracht. Zonder eenheid kun je niet zo'n geweldig voetbal spelen", zegt hij op de persconferentie. "Natuurlijk, in elk team zijn er spelers die niet spelen en niet zo blij zijn. Dat is niet anders dan normaal. Je moet wachten op je kans en die kan komen, maar er zijn geen problemen. Ik luister altijd naar mijn spelers en ik geef ze de kans om te praten."

Onrust is er niet bij United. "Niet in de kleedkamer. Er zijn geruchten, maar daar laten we ons niet door afleiden", aldus Ten Hag, die ingaat op de rol van de media. "Ze hadden eerst naar ons moeten komen en niet achter onze rug om artikelen moeten tikken. Dat is de verkeerde manier. Maar we hebben normaal gesproken een goede relatie. Ze komen naar ons toe en we discussiëren erover."