Jurriën Timber heeft het naar zijn zin bij Arsenal

Van Ajax naar de Premier League: 'Het is zo makkelijk om te settelen in Londen'

5 december om 16:18
Laatste update: 6 december om 15:56

Jurriën Timber stelt dat zijn langdurige blessure ook een voordeel met zich heeft meegebracht. De Arsenal-verdediger, die sinds augustus met een knieblessure aan de kant staat, heeft alle tijd gehad om te settelen in Londen.

"Ik voel me goed en mag niet klagen over mijn herstel. Ik heb ook plezier met het team en ik geniet van elke wedstrijd, ook al speel ik niet", zegt Timber tegen de clubkanalen van Arsenal. "De fans zijn geweldig en het team doet het op dit moment fantastisch. Ik voel de warmte van de club en ik voel ook de connectie tussen het team en de supporters."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Arsenal

  • logo

    Wolverhampton Wanderers

De overstap van Ajax naar Arsenal mag niet onderschat worden, vertelt Timber. "Het verschil tussen de Premier League en de Eredivisie is zó groot. Elke wedstrijd hier is zo intens, zo zwaar", zegt de verdediger, die het naar zijn zin heeft in de Engelse hoofdstad. "Amsterdam is ook geweldig, maar het is zo makkelijk om te settelen in Londen en van het leven te genieten. Voor mij is het ook makkelijker, omdat ik geblesseerd ben."

"Ik heb daardoor veel tijd thuis door kunnen brengen en dat maakt het voor mij makkelijker om te settelen", gaat Timber verder. "Nederland is bovendien niet ver, dus mijn familie kan makkelijk overkomen en een paar dagen blijven. Voor mij is het fijn dat ze er zijn voor mij tijdens mijn blessure."